Leves
Cukormentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
Vega
40 perc
Könnyű
4 főre
Tavasz ,
Olcsó

Hozzávalók

kb. 15-20 retek zsenge levele (vegyszermentes kertből származzon)
2 db retekfej
5 szál újhagyma zölddel együtt
2 közepes gerezd fokhagyma
1 ek vaj
1 liter zöldségalaplé
1 pici krumpli
1 dl tejfől vagy natúr joghurt
ízlés szerint só, frissen őrölt bors

Elkészítés

A vajon átfuttatjuk a felkarikázott újhagymát, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, majd rádobjuk a megmosott, és lecsepegtetett retekleveleket (nem kell felvágni, a szára is mehet, ha jó zsenge). Picit megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Beletesszük a felkockázott krumplikat. Kb. 25-30 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és belekeverjük a tejfölt Forralunk egyet rajta és kész. Mehet bele betétnek a hajszálvékonyra karikázott retek és az újhagyma zöldje.

A Nagyláposi Birkacsárda receptje