Desszert
Vega
60 perc
Közepes
8 fő
Tél ,
Megfizethető

Hozzávalók

1-1,5 dl olaj attól függ, hogy mennyire akarod szaftosnak, de 1 dl mindenképpen kell!
4 ek bio narancslé
20 dkg cukor
20 dkg barnacukor
4 db tojás (0, 1 vagy 2-es jelű)
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
1 tk
25 dkg liszt
8 közepes méretű répa
10 dkg darált dió vagy mogyoró vagy bármilyen mag
A krémhez:
50 dkg krémsajt
vaníliás cukor / aroma / eszencia / igazi vanília
15 dkg porcukor
1 bio narancs reszelt héja
ízlés szerint narancslikőr vagy amilyen alkohol amit szeretsz, vagy van

Elkészítés

Ez a legjobb répatorta, amit valaha kóstoltál!

A cukrot, az olajat, a narancslevet, és az enyhén felvert tojásokat összekeverjük. Egy másik tálban pedig a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket vegyítjük össze. Ezután a két keveréket alaposan elkeverjük, majd beletesszük a reszelt répát és a darált diót. Lisztezett, vajazott tortaformába tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Miközben sül a tortánk elkészítjük a krémet.

A krémhez a krémsajtot a porcukorral fényesre keverjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a narancs finomra reszelt héját, meg a likőrt. Ha kész a torta, kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk lapjával, és megtöltjük a krém 1/3-ával, a többi krémmel pedig bevonjuk a tortát.Fűszerek közül azt tegyél bele amit szeretsz, mindenhogy finom.

Recept: Boóc Juci, Fotó: Puskás Nóri