Főétel
Gluténmentes
Laktózmentes
Tojásmentes
Vega
Vegán
30-35 perc
Könnyű
2-3 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

1 db padlizsán
2 db kisebb cukkini
1 db kaliforniai paprika vagy pritamin paprika
3-4 db paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
1-2 gerezd fokhagyma
400 g paradicsompüré
só, bors
kakukkfű, bazsalikom, rozmaring
napraforgóolaj
100 g hajdina
só, víz

Elkészítés

1. A zöldségeket vágjuk apró darabokra. A padlizsánt és a cukkinit sózzuk be és hagyjuk állni kb. 10-15 percig, majd töröljük le a nedvességet róluk.

2. Egy evőkanál olajon pároljuk meg a zöldségeket, mindegyiket külön. A padlizsánnal kezdjük, amit sózzuk és borsozunk, amikor végeztünk vele, szedjük ki és jöhet egy kanál olaj és a cukkini amit ugyanúgy fűszerezünk. Addig ismételjük ameddig az összes zöldség el nem fogy.

3. Utoljára a hagymát pároljuk meg, amikor már majdnem kész hozzákeverjük a fokhagymát. Végül a többi zöldséget is adjuk hozzá a paradicsompürével, zöldfűszerekkel együtt és ha szükséges sózzuk, borsozzuk. 10-15 perc alatt készre főzzük.

4. A hajdinát főzés előtt megmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben készre főzzük.

Sarnyai Tünde receptje