Desszert
Praktikus
Séf recept
Snack
1 óra
Könnyű
kb. 25-30 db
Ősz ,
Megfizethető

Hozzávalók

350 g liszt
100 g vaj
50 g zsír
30 g cukor
5 g friss élesztő
1 db tojássárgája
50-60 ml tej
csipet só
a diótöltelékhez:
150 g darált dió
50 g barna cukor
100 ml víz
50 g aszalt sárgabarack
egy nagy csipet fahéj
egy fél narancs héj

Elkészítés

A lisztet, a cukrot és a sót és a zsiradékkal elmorzsoljuk. A tejben felfuttajuk az élesztőt és a tojással együtt a lisztes keverékhez adjuk. Gyors mozdulatokkal tésztát dagasztunk, majd kis 40 g-os gombócokat formázunk és egy tálcán letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük őket. Másnap oválisra nyújtjuk a tésztákat, 35 g tölteléket rakunk mindegyikbe, feltekerjük, kiflivé formázzuk, lekenjük tojássárgájával és hűvösben hagyjuk megszáradni, majd tojásfehérjével is, szintén hűvösben hagyjuk megszáradni. 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon további 5-10 percig sütjük őket. A diótöltelékhez a darált diót, barna cukrot, vizet, aszalt sárgabarackot, egy nagy csipet fahéjat és ha van akkor egy fél narancs héját adjuk, ezt felfőzzük, majd kihűtjük.

Recept : Szunai Dóri a Projektműhelytől​​