Tészta
Maradékból elkészíthető
Vega
20 perc
Könnyű
2 főre
Tavasz ,
Olcsó

Hozzávalók

200 gr durum spagetti
1 fej vöröshagyma
2 db élénk narancsszínű, közepes méretű sárgarépa
15 dkg Tihanyi zöldborsos Brie sajt
1 csokor friss petrezselyem
5 levél friss medvehagyma
1 ek növényi olaj
ízlés szerint só, fehérbors
1 db chili paprika (elhagyható)

Elkészítés

A tésztát főzzük ki lobogó, forró, sós vízben, majd csepegtessük le.

Az olajon pirítsuk meg a felkockázott vöröshagymát, dobjuk rá a lereszelt sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felaprított chili paprikát, a felaprított petrezselyem és lilahagyma felét.

Összekeverjük, majd adunk hozzá kb. 1 dl vizet. Megvárjuk, míg a víz nagy része elpárolog, majd beletesszük a darabokra vágott sajtot. Megvárjuk, míg a sajt felolvad, kb. 5 percig együtt pároljuk és levesszük a tűzről. A felét magas falú edénybe szedjük és botmixerrel pürésítjük, így lesz jó krémes.

Mindkét adagot a kifőtt tésztára szedjük, hozzáadjuk a friss petrezselyem és medvehagyma másik felét (felaprítva), és tálaljuk.