Snack
Gluténmentes
Laktózmentes
Lefagyasztható
Tojásmentes
Vega
Vegán
25-30 perc
Könnyű
2 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

1 nagyobb padlizsán
1 kis fej lilahagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál napraforgóolaj
só, bors

Elkészítés

A padlizsánt felszeleteljük, majd besózzuk és hagyjuk állni kb. 15 percig. Közben az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk és félre tesszük. A padlizsánról a nedvességet letöröljük, ezzel megakadályozzuk, hogy keserű legyen. Ezután hozzáadjuk a hagymához és fűszerezzük borssal. Gyakori kevergetés közben pépesre pároljuk. Amikor már majdnem kész akkor adjuk hozzá a fokhagymát. Még melegen turmixgépben pürésítjük, majd hidegen tálaljuk.