Saláta
Cukormentes
Gluténmentes
Laktózmentes
Nyers
Séf recept
Tojásmentes
Vega
Vegán
20 perc
Könnyű
8 főre
Nyár ,
Megfizethető

Hozzávalók

500 gr zöldsaláta
80 gr hónapos retek
80 gr színes sárgarépa
60 gr édeskömény kapor
120 gr édeskömény
1 csokor petrezselyem
40 gr sóska
40 gr zsenge spenót
40 gr zsenge mángold
50 gr zsenge karalábé vagy tarlórépa
Öntet:
10 ml szőlőmagolaj
40 ml tökmagolaj
20 ml almabalzsamecet
1 gr

Elkészítés

Az alábbi receptet Várvizi Péter séf a Magyarország “superfood”-jairól szóló kampányunkhoz készítette. Köszönjük!

A salátákat jeges vízben megmossuk, salátacentrifugával leszárítjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük.

Hozzáadjuk a friss spenót, mángold és sóskaleveleket, majd a vékonyan szeletelt sárgarépát, édesköményt, a hónapos retket és a karalábét.

A száráról letépkedjük a petrezselymet.

Tálaláskor a salátát óvatosan sózzuk, majd meglocsoljuk a tökmagolajjal és az almabalzsam ecettel és összeforgatjuk.

Recept – Várvizi Péter Chef / Larus Étterem