Főétel
Cukormentes
Tojásmentes
Vega
45 perc
Könnyű
6
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

kb 800 gr zsenge tök
7,5 dl joghurt
1-2 tk pirospaprika
1 pohár tejföl
1 ek liszt
1 csomag kapor
ízlés szerint só, bors

Elkészítés

A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát.

Beleöntjük a joghurtot, és beletesszük a legyalult tököt (és a karalábét, ha azt is használunk). Jöhet bele egy kicsumázott paprika és egy félbevágott paradicsom, plusz só, bors, kapor. Fedő alatt közepes lángon addig főzzük, míg a tök megpuhul, de azért még egy kicsit ropogós marad (kb. 20 perc), majd lehúzzuk a tűzről.

Egy tejfölben elkeverünk kb 1. ek lisztet, és a habarást hozzáadjuk a főzelékhez. Visszatesszük a tűzre, megvárjuk, míg egyet rottyan, és már kész is!

Tojással, (zöldség)fasirttal, vagy egyszerűen friss kenyérrel tálaljuk.

Varga Judit receptje