Főétel
Gluténmentes
Séf recept
Vega
25-30 perc
Könnyű
2 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

500 g zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál napraforgóolaj
4 dl zöldségalaplé vagy víz
1 dl tej
1 evőkanál keményítő
6-8 mentalevél
só, bors
1 főtt tojás fejenként

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldborsót. Így pároljuk pár percig. Ezután felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a mentát, és sózzuk, borsozzuk. Kb. 15- 20 perc alatt készre főzzük. Az utolsó pár percben a keményítőt elkeverjük a tejben és ezzel besűrítjük a főzelékünket.