Desszert
Gyümölcsös
Vega
45 perc
Könnyű
15-20 szelet lesz belőle
Nyár ,
Megfizethető

Hozzávalók

100 gr darált mák
100 gr liszt
100 gr porcukor
1 db bio tojás
50 gr vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 dl tej
1 csipet
500 gr meggy
1 ek cukor
1 ek keményítő

Elkészítés

A kimagozott meggyet az egy evőkanál cukorral összekeverjük és félre tesszük.

A tojást a vajjal és a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keveréket váltakozva a tejjel és a mákkal.

A cukrozott meggyet kinyomkodjuk és összekeverjük az egy kanál keményítővel.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztánkat, majd megszórjuk a meggyel.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig süssük. Ízlés szerint a kihűlt piskótát porcukorral megszórhatjuk.

Sarnyai Tünde receptje