Saláta
Gluténmentes
Séf recept
Tojásmentes
Vega
15 perc
Könnyű
4
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

25 g tárkonyos mustár
0,5 dl 10% os ételecet
0,5 dl bio citromlé
12 g kristálycukor
8 g
5 g őrölt fehérbors
15 g tökmagkrém
150 g napraforgóolaj
50 g tökmagolaj
320 g gomolya
320 g főtt bio hajdina
20 g pirított bio hajdina
80 g tökmag
240 g salátamix
240 g paradicsom

Elkészítés

Öntet:

Keverd el az eceteket, mustárt, tökmagkrémet,cukrot, sót, és a fehérborsot botmixerrel, majd csurgasd hozzá az olajokat folyamatos, botmixeres keverés mellett.

 

A saláta:

Főzd a hajdinát 7 percig sós vízben. A paradicsomokat vágd cikkekre. A nagyobb darabokra vágott gomolyát keverd össze a zöldségekkel, salátával és a főtt hajdinával. Ízesítsd a tökmagos öntettel és szórd meg a pirított hajdinával.