Snack
Gluténmentes
Laktózmentes
Tojásmentes
Vega
Vegán
30 perc
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

250 gr sárgarépa
2 ek olaj
1 ek kristálycukor
ízlés szerint gyömbér, só, bors

Elkészítés

A sárgarépákat megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Sós vízben kb. 10-15 perc alatt főzzük meg, de ügyeljük arra, hogy roppanósak maradjanak.

Ezután egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk.

Amikor ezzel megvagyunk dobjuk hozzá a répákat és pirítsuk körbe mindkét oldalukat, közben sózzuk, borsozzuk és a gyömbérrel is fűszerezzük.

Még melegen 2-3 kanál főzővíz hozzáadásával pürésítsük.

Szendvicsekhez, pirítóshoz nagyon jól passzol!

Sarnyai Tünde receptje