Főétel
Laktózmentes
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
50 perc
Könnyű
4 fő
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

1 kisebb fej vöröshagyma
1 nagyobb fej zeller
2 közepes méretű sárgarépa
fél fej kelkáposzta
4 gerezd fokhagyma
3-4 cm friss gyömbér
 fél bio citrom leve
két marék friss petrezselyemzöld
só, chilli paprika
egy evőkanál hidegen sajtolt szőlőmagolaj, vagy bármilyen más növényi olaj vagy zsiradék

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikákra, a zellert apróbb kockákra, a vöröshagymát és a kelkáposztát nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük apró lyukú reszelőn és összekeverjük. A hagymát megpirítjuk az olajon, rádobjuk a répát és a zellert, valamint a gyömbéres-fokhagymás keverék egyik felét, addig keverjük, amíg fel nem csap a picit pirult fokhagyma illata, majd felöntjük egy pohár vízzel, hogy nehogy megégjen. Jöhet hozzá a káposzta, só, chilli paprika és az apróra vágott petrezselyem egyik fele, valamint a citrom levének szintén a fele. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, lefedjük és megfőzzük (akkor jó, mikor a répa még egy picit kemény, de már nem nyers). A zöldségek felét kiszedjük egy tálba, a maradékot a főzőlével összeturmixoljuk, forralunk egyet rajta, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a félretett zöldséget, a gyömbéres-fokhagymás keverék, a citromlé és az apróra vágott petrezselyem másik felét és összekeverjük. Kész. J

Vegáknak sütőben sült paprikával ajánljuk, de bármilyen feltét nélkül is isteni finom, igazi őszi energiabomba!