Főétel
Cukormentes
Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Vegán
20 perc
Könnyű
2-3 főre
Tavasz , Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

2-3 db karalábé
1 fej vöröshagyma
4 dl zöldségalaplé
1 tk curry
3 ek olaj
1 kk keményítő (gluténmentes keményítő esetén gluténmentes diétában is fogyasztható)
ízlés szerint só, bors
1 tojás (fejenként) (elhagyható)

Elkészítés

A karalábékat megpucoljuk és kis kockákra vágjuk.

Az olajon a vöröshagymát pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a curryt és a karalábét.

Párszor még átkavargatjuk és hozzáöntjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk.

A főzeléket 10-15 perc alatt készre főzzük. Az utolsó pár percben veszünk ki a főzelék levéből és a keményítővel összekeverjük, majd visszaöntjük. Ezzel fogjuk a főzelékünket besűríteni.

Sarnyai Tünde receptje