Főétel
Laktózmentes
Tojásmentes
Vega
Vegán
30 perc
Könnyű
2 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

500 g sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál napraforgóolaj
4 dl földségalaplé
1 evőkanál keményítő
só, bors, kakukkfű, chili

Elkészítés

1. Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a felkarikázott sárgarépát és pár percig pároljuk.

2. Fűszerezzük és felöntjük az alaplével, 20-25 perc alatt készre főzzük.

3. Az utolsó pár percben a főzelék felét kivesszük és összeturmixoljuk, majd a keményítővel elkeverjük és visszaöntjük a lábasban maradóhoz és ezzel besűrítjük a főzelékünket.

Sarnyai Tünde receptje