Snack
Gyümölcsös
Laktózmentes
Tojásmentes
Vega
Vegán
30 perc
Könnyű
20 szelet
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

300 g zabpehely
200 g olajos mag vegyesen, pl.: dió, napraforgómag, tökmag, mandula
100 g aszalt sárgabarack
150-200 g mazsola
150 g méz
1 dl hidegen sajtolt olaj , ami vagy semleges ízű vagy illik a müzlinkbe
100 g házi sárgabarack lekvár
1 tk
1 tk fahéj
1 tk gyömbér

Elkészítés

 

A mézet, az olajat, a lekvárt, a sót és a fűszereket összeolvasztjuk. A többi száraz alapanyaggal jól elkeverjük, hogy mindenhol bevonja a szemeket. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk és 20 percig sütjük 170-180 fokon. Teljesen kihűtjük, feldaraboljuk, ha van kedvünk az alját étcsokoládéba márthatjuk.

 

A receptet köszönjük a ProjektMűhelynek 🙂