Gluténmentes
Laktózmentes
Praktikus
Séf recept
2-2,5 óra
Könnyű
10-12 üveg
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

5 kg paradicsom
10 db paprika
10 fej hagyma
1 db zellergumó
1 szál rozmaring
Fűszerezés:
1 kávéscsésze ( 125g) cukor
1 kávéscsésze ecet
1/2 kávéscsésze
1 kávéskanál bors
½ kávéskanál fahéj
½ kávéskanál oregánó
1 kávéskanál befőzési tartósítószer (nátririum benzoát)

Elkészítés

  1. A hozzávalókat megmossuk, összedaraboljuk és egy nagy fazékban elkezdjük főzni.
  2. Amikor már jó sűrű, akkor félretesszük egy kicsit hűlni, majd kipasszírozzuk .
  3. Az így kapot ketchupunkat fűszerezzük és további fél óráig főzzük. A végén a tartósítószert is hozzáadjuk.
  4. Kifőzött üvegekbe töltjük.

   

         Sarnyai Tünde receptje