Főétel
Halas
Laktózmentes
Tojásmentes
60 perc + 60 perc pácolás
Könnyű
4 fő
Nyár ,
Megfizethető

Hozzávalók

50 dkg harcsafilé
2 db kápia paprika
fél csomag fehér spárga
két hosszabb zellerszár
2 db kisméretű sárgarépa
1 csokor friss petrezselyem
1 bio citrom
2 evőkanál napraforgóolaj
0,5 -1 bögre bulgur
frissen őrölt színes bors
koriander
fokhagyma
1 db chili paprika, ízlés szerint

Elkészítés

 

A harcsafilét daraboljuk fel kb. 2×2 cm-es kockákra, majd pácoljuk be a fűszerekkel, facsarjuk rá fél citrom levét és tegyük a hűtőbe egy órára.

A bulgurt mossuk meg, tegyük egy edénybe, adjunk hozzá sót, majd öntsük fel forró vízzel, fedjük le. Megpuhul, míg elkészítjük az étel többi részét. Utána szűrjük le.

A zöldségeket daraboljuk fel, majd szintén pácoljuk a fűszerekkel, tegyük félre.

A halat egy evőkanál olajon süssük meg egy serpenyőben. Ugyanebbe a serpenyőbe jöhetnek a zöldségek is, azokat is pirítsuk át, de még maradjanak roppanósak. Ennél a pontnál kétféleképp cselekedhetünk: ha biztosan tudjuk, hogy el fog fogyni az összes étel, összeforgathatjuk a zöldséget a hallal és párolhatjuk együtt további 5 percig. Viszont ha ez nem biztos, úgy szedjük ki külön edénybe a megpirított zöldségeket, és csak a tányéron halmozzuk együtt a bulgurral és a hallal, így a maradékot külön tárolva többféleképpen is fel tudjuk használni.

Frissen facsart citromlével és friss petrezselyemmel tálaljuk.

Gyuris Anett receptje