Főétel
Praktikus
Vega
kb. 60 perc
Könnyű
4 főre
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

Tészta:
25 dkg liszt
1 dl napraforgóolaj
1 tk
1 dl hideg víz
Töltelék:
0,5 kg paradicsom
1 kis csomó (lila) bazsalikom
1,5 dl tejszín
1,5 dl tejföl
2 tojás
só, bors
4-5 dkg erősebb ízű kemény sajt
4-5 dkg semlegesebb ízű sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeverés 180 fok). A tészta alapanyagait összegyúrom, kinyújtom, a piteformát kibélelem vele. Villával megszurkálom, majd 20 percig “vakon” sütöm. (Sütőpapírt helyezek a tészta tetejére, majd arra szárazbabot, lencsét vagy erre alkalmas kerámiagolyókat teszek).
20 perc után leveszem a nehezéket és a sütőpapírt, 5-10 percig sütöm még a töltelék nélkül. Félbevágom a paradicsomokat, vágott felével felfelé egy tepsibe fektetem, meglocsolom olívaolajjal. A sütő alsó részére helyezem, míg felette sül a tészta. Eközben elkészítem a tojásos keveréket: villával felverem a tojásokat, hozzáteszem a tejfölt, tejszínt, bazsalikomot, sózom, borsozom. A tésztát és a paradicsomot kiveszem a sütőből, a tésztára ültetem a paradicsomokat, ráöntöm a tojásos-tejszínes krémet majd megszórom a sajtokkal. 18-20 perc alatt készre sütöm, amíg a teteje megpirul. Zöldsalátával tálalom.

Galambos Kata receptje