Leves
Cukormentes
Gluténmentes
Laktózmentes
Lefagyasztható
Maradékból elkészíthető
Tojásmentes
Vega
Vegán
30 perc
Könnyű
3
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

600 gr bio sárgarépa
1 ek frissen aprított gyömbér
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál curry fűszerkeverék (ízlés szerint több is mehet bele)
1 ek pirospaprika
2 liter alaplé
olaj vagy vaj

Elkészítés

A felaprított hagymát és fokhagymát egy kis olajon megpároljuk, félúton hozzáadjuk a gyömbért. Lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát és a curry fűszerkeveréket, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott répát, átforgatjuk, sózzuk és felöntjük az alaplével. Közepes lángon addig főzzük, míg a répa meg nem puhul. Miután elkészült, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és utána összeturmixoljuk.

Ízlés szerint egy kis tejföllel, magokkal, vagy akár ízesítetlen pattogatott kukoricával tálalható.