Snack
Praktikus
15 perc
Könnyű
kb. 8 fő
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

70 g Teljes kiőrlésű liszt
100 g finomliszt
65 g sótlan, szobahőmérsékletű vaj
50 g cukor
2 evőkanál méz
1 db nagy bio tojás
2 evőkanál bio narancs leve
1 evőkanál bio narancshéj
1/2 teáskanál szóddabikarbóna
1/4 teáskanál
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/8 teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés

A vajat a cukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást, a mézet és a narancslevet. Egy külön tálban keverjük össze a liszteket, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Ehhez adjuk hozzá a nedves hozzávalókat. A tésztát 2 órán vagy egy éjszakán át pihentessük a hűtőben. Miután hűtöttük, kis golyókat formázzunk belőle és helyezzük szilikonnal vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezután egy pohár segítségével lapítsuk ki a golyókat. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és süssük a kekszeket 8-10 percig.