Főétel
Cukormentes
Gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Vega
Vegán
70 perc
Könnyű
4 fő
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

1 nagy cékla
2 sárgarépa
1 közepes zeller
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 házi tojás
pár kanál kölesliszt
ízlés szerint só, bors

Elkészítés

Könnyű zöldségfasírt a Prezi Bistro konyhájából

A zöldségeket megpucoljuk, egy nagy tálba reszeljük, lesózzuk és bő félórát állni hagyjuk, hogy a levét kiengedje. Ezután jól kinyomkodjuk a felesleges nedvességet, beleütjük a tojást, a köleslisztet, borsozzuk és jól összekeverjük. Ha túl nedves még egy kis kölesliszttel tudjuk összefogatni. Megformázzuk a fasírtokat, és sütőben 200 fokon fél óra alatt készre sütjük, de serpenyőben olajban sütve is elkészíthető.