Főétel
Halas
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
kb. 1 óra
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

25 dkg tök
80 dkg fogasfilé
50 g étolaj
50 g vaj
1 fej vöröshagyma
1 csokor kapor
1 db citrom
1 dl tejföl
só, cukor

Elkészítés

A fogasfilét felszeleteljük, és fél órára 6%-os sóoldatba tesszük. Megtöröljük, majd serpenyőben – étolaj és tisztított vaj keverékén – a bőrén ropogósra sütjük. A tököt megtisztítjuk, a felét legyaluljuk, félretesszük. A másik felét egy edényben vajon finomra vágott hagymával, sóval, cukorral, friss vágott kaporral, citromlével puhára pároljuk. Turmixgépben krémesre készítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a gyalult tököt, és megpároljuk. Tejföllel dúsítjuk és friss vágott kaporral ízesítjük. A megsült halfilével tálaljuk.

Forrás: http://magyarkonyhaonline.hu/receptek/fogasfile-tokfozelekkel