Húsos
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
45 perc
Nehéz
4 fő
Egész évben
Megfizethető

Hozzávalók

30 dkg sovány sertéshús
20 + 30 dkg bacon
15 dkg sovány sonka
50 dkg pirítósnak való kenyér
vaj
2 db tojás
0,5 dl brandy (vagy konyak)
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt bors
1 kávéskanál

Elkészítés

A sertéshúst, a 20 dkg bacont és a keményre főzött tojásokat finomra daráljuk. Keverőtálba tesszük, fűszerezzük, és a brandyvel (vagy konyakkal) ízesítjük. A sonka egyik felét apróra, a másik felét pedig nagyobb kockákra vágjuk, és a töltelékhez keverjük. Egy közepes nagyságú, kerek jénai tálat kibélelünk a 30 dkg bacon felével, beletöltjük a tölteléket, elrendezzük rajta a megmaradt baconszeleteket, és jó meleg sütőben, alufóliával lefedve 1 óráig sütjük. A sütési idő leteltével kivesszük a sütőből, és miután kihűlt, betesszük a hűtőszekrénybe 2-3 órára. Éles késsel felszeleteljük, és a vajjal megkent, megpirított kenyéren, saláta díszítéssel tálaljuk.

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/fertodi-pastetom.recept/