Snack
Lefagyasztható
Praktikus
Snack
1 óra
Könnyű
36 db
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

40 dkg sima liszt
2 db tojás
4 dkg vaj
1 dl tej
2 dkg élesztő
2 dkg porcukor

Elkészítés

A tejet meglangyosítom, és megfuttatom benne az élesztőt a cukorral. Rugalmas tésztát gyúrok belőle, és egy órán át langyos helyen kelesztem. Lisztezett deszkára borítom, ás kis maroknyi darabot szakítok belőle, majd megsodrom, a két végét összenyomkodom, és letakarva még húsz percet pihentetem. Közben vizet forralok, és a pereceket addig főzőm benne, amíg feljönnek a tetejére. Én megkentem a tetejét tojással, és 230 fokra előmelegített sütőben sütöttem szép pirosra.

 

Forrás: http://fuszereslelek.nlcafe.hu/2009/04/23/erdohorvati_perec/