Desszert
Gyümölcsös
Tojásmentes
Vega
45 perc
Könnyű
3-4 főre
Tavasz ,
Megfizethető

Hozzávalók

250 gr eper
20 gr kristálycukor
1 ek keményítő
ízlés szerint fahéj
A morzsához:
75 gr liszt
1 ek cukor
2 ek zabpehely
25 gr dió vagy mandula
40 gr vaj

Elkészítés

Mossuk meg az epret és daraboljuk kisebb darabokra. Majd egy tálban a cukorral és a fahéjjal keverjük össze, és tegyük félre addig, amíg a morzsát elkészítsük.

A morzsához olvasszuk meg a vajat. Tegyük a lisztet, zabpelyhet, cukrot és az apróra vágott olajos magokat egy keverőtálba és öntsük hozzá a vajat és dolgozzuk össze a tésztát.

Miután ezzel megvagyunk, keverjük a levet eresztett eperhez a keményítőt és tegyük egy sütőformába. Halmozzuk rá a morzsát és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük.

Sarnyai Tünde receptje