Saláta
Cukormentes
Gluténmentes
Laktózmentes
50 perc
Könnyű
3 fő
Olcsó

Hozzávalók

2 db édeskrumpli
1 bögre lencse
2 evőkanál hidegen sajtolt olaj
1 evőkanál ecet
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál római kömény (őrölt)
1 kávéskanál koriandermag (őrölt)
1 evőkanál curry fűszerkeverék
ízlés szerint
ízlés szerint friss petrezselyem és/vagy korianderlevél

Elkészítés

A lencsét megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Egy-két babérlevelet és sót adunk hozzá. Az édesburgonyát megmossuk, igény szerint hámozzuk (én bio édeskrumplit használtam, ezért nem hámoztam, csak jól megkapartam). 180 fokos sütőben puhára sütjük körülbelül 25-35 perc alatt. Közben elkészítjük a szószt: két evőkanállal a kedvenc hidegen sajtolt olajunkból (pl. szőlőmag, dió, stb.) összekeverünk egy evőkanálnyi ecettel. Ehhez adjuk a fűszereket, és jól elkeverjük. Amikor elkészült a krumpli, falatnyi kockákra daraboljuk és elkeverjük a lencsével és a mártással. A végén friss korianderlevelet vagy petrezselymet szórunk rá. Melegen tálaljuk.