Főétel
Vega
40 perc
Közepes
4 fő
Ősz , Tél ,
Megfizethető

Hozzávalók

1 kisebb fej vöröshagyma
1 közepes sütőtök
15 dkg házi kékpenészes sajt (márványsajt)
500 g kész, natúr szejtán
5 evőkanál darált dió
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
3 db M-es bio / 2-es magyar tojás
6 evőkanál olaj/vaj/zsír
ízlés szerint só, fehérbors

Elkészítés

A tök magját kiszedjük, innen választhatunk, hogy a sütőben sütjük meg, vagy meghámozzuk és felkockázva, egy kevés vöröshagymán megfuttatva sóval és borssal fűszerezve puhára pároljuk. Utóbbi picit gyorsabb. Mikor a tök elkészült, pürésítjük (villával vagy botmixerrel) és hozzákeverjük az elmorzsolt sajtot. A panírhoz a zabpelyhet és a diót összedaráljuk, a tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A szejtánt ízlés szerint felszeljük, panírozzuk és közepesen forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró az olaj, mert a dió hamar megéghet. Jól mutat a tányéron mellette a zöld, ha van még időnk és kedvünk, összedobhatunk hozzá egy kis kelkáposzta chipszet a sütőben. A panír maradék hozzávalóiból (zabpelyhes dió, felvert tojás, liszt) nálam egy rapid túrógombóc lett, ezt a következő receptben hozom.