Főétel
Gluténmentes
Praktikus
Tojásmentes
kb. 1 óra
Könnyű
2-3 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

2 db nagyobb cukkini
300 g mozzarella
300 ml paradicsompüré
2 evőkanál olaj
aszalt paradicsom
só, bors, oregánó, bazsalikom

Elkészítés

1. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben elősütjük.

2. Kiolajozott, hőálló edénybe rakunk egy réteg cukkinit, majd mozzarellát, aszalt paradicsomot és a végén meglocsoljuk a sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal fűszerezett paradicsompürével. Folytatjuk a rétegezést amíg el nem fogy a cukkini. A sort cukkinivel zárjuk amit meglocsolunk a paradicsompürével és megszórunk mozzarellával.

3. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

 

Sarnyai Tünde receptje