Főétel
Gluténmentes
Húsos
Praktikus
Séf recept
1,5-2 óra
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

1 kg húsos császárhús
3 db babérlevél
6-8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál édesnemes pirospaprika
(+ 2 sertésnyelv, ha van)

Elkészítés

Hajdúsági nagymamám receptje, autentikus, semmi cifra és otthon is könnyen elkészíthető. Csak egy szép húsos darab császárhúst kell beszereznünk hozzá. Keressünk egy jó hentest! A képen látható, hogy mi sokszor pár darab nyelvvel együtt abáljuk a szalonnát, mert hiszünk az orrától a farkáik elvben és mert a sertésnyelv igazi csemege!

A húst lassú tűzön feltesszük főni. Az abalét ízesítsük sóval, babérlevéllel és 3 gerezd egész fokhagymával. Amikor a hús vajpuhára főtt, akkor még melegen megkenjük az abalébe főtt fokhagymával, a maradék 3 gerezd zúzott fokhagymával, sóval és a pirospaprikával. Majd így hagyjuk kihűlni. Egy éjszakát hagyjuk pihenni a hűtőben, így összeérnek az ízek és jól szeletelhető lesz.

Recept: Szunai Dóri a Projektműhelytől​​