Maradékból elkészíthető Vega
Elkészítési idő Desszert
Elkészítési idő 60 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Megfizethető
Hány főre? 4 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

A céklát és a mogyorót a fentiek szerint előkészítjük. A tojásokat egy mély keverőtálba leütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a sót, a gyömbért, az olajat/olvasztott (de nem forró!) zsiradékot, a karobport, a darált mogyorót, és összekeverjük. A céklához hozzákeverünk egy kevés lisztet, összeforgatjuk, majd az egészet a tojásos masszához öntjük, elkeverjük. Innentől jöhet bele annyi liszt, amennyit felvesz. A brownie tésztája nem sűrű sohasem, mindig kicsit lágyabb, hiszen ez a süti úgy jó, ha még egy picit krémes.

A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tűzálló edénybe öntjük, megszórjuk a dekorálásra félretett mogyoróval, és 15-20 perc alatt megsütjük, közepes lángon. Mivel nincs benne csokoládé, szerintem akkor jó, mikor már nem ragad a villára, de még nem hólyagosodik a tészta teteje.

Én fagyasztott piros gyümölccsel tálaltam (kellett a hely a fagyóban a répának és a káposztának), de csak a fantázia (és a hűtőnk tartalma) szab határt, mivel fogyasztjuk.

Akár húsvéti fogásnak is elkészíthetjük, a család örülni fog, ha eggyel kevesebb féle sütit kell készíteni a nagy készülődés közepette.

Gyuris Anett receptje

Photo by Dima Valkov from Pexels