Cukormentes Gluténmentes Maradékból elkészíthető Tojásmentes Vega
Elkészítési idő Tészta
Elkészítési idő 45 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Megfizethető
Hány főre? 4 fő
Melyik évszak? Tavasz

Hozzávalók

Leírás

Egyik este egy kicsit sok batátát tettem a sütőbe, aminek nagy részét nem tudtuk aznap megenni. Ebből a maradékból született másnap ez a kreálmány, ami elég sűrű ahhoz, hogy zöldségeket tunkoljunk bele, de elég híg ahhoz, hogy akár tésztaszószként használjuk.

A hagymákat felaprítottam és az olajon alacsony lángon megfonnyasztottam. Rádobtam az apró kockákra vagdosott sárgarépát, és egy kis vízzel fedő alatt addig pároltam, míg a répa meg nem puhult. Akkor hozzáadtam a zsályát és az előzőleg sütőben puhára sütött, héjától megfosztott és felkockázott batátákat, és adtam hozzá néhány kanál vizet (a tészta főzővizét). Fedő alatt tovább főztem (kb 15 percig), amíg a batáta olyan puha nem lett, hogy krumplinyomóval a vajjal összenyomkodva a krumplipüréhez hasonló állagot nem kaptam. Ekkor hozzákevertem a tejszínt és egy-két percig összemelegítettem. Melegen teljes kiőrlésű tésztára tettük, másnap hidegen zöldséget tunkoltunk bele.