Főétel
Gluténmentes
Halas
Laktózmentes
Praktikus
45 perc
Könnyű
4 fő
Nyár ,
Megfizethető

Hozzávalók

80 dkg fogas filé
4 evőkanál napraforgóolaj
20 dkg cukkini
20 dkg színes kaliforniai paprika
1/2 db citrom
fehér bors
tengeri só

Elkészítés

A megmosott, szárazra törölt fogas filéket kissé besózzuk. Vasserpenyőben felforrósítjuk az olajat, és oldalanként 2 percig sütjük rajta a halakat. Azután mindet kiszedjük, és melegen tartjuk. A megmosott cukkinit felkockázzuk. A paprikákat kimagozzuk, a húsukat falatnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket megpirítjuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékon, majd meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, és egy kevés sóval, továbbá borssal ízesítjük. Ezzel tálaljuk a fogas filéket. Citromgerezddel díszítve és egy kevés felaprított petrezselyemmel megszórva kínálhatjuk. Petrezselymes burgonya illik hozzá.

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/balatoni-fogas-zoldsegraguval.recept/