Leves
Gluténmentes
Húsos
Laktózmentes
Praktikus
2-2,5 óra
Könnyű
3-4
Ősz , Tél ,
Megfizethető

Hozzávalók

200 gr beáztatott szárazbab
350 gr marhalábszár
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom (télen elhagyható)
2 ek olaj
ízlés szerint só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél, chili, zeller
víz

Elkészítés

A babot előző este beáztatjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát és fokhagymát, majd a húst is hozzáadjuk a köménnyel. Pár percig pároljuk amíg a hús kifehéredik, majd félre húzzuk és megszórjuk a pirospaprikával és jól elkeverjük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Amikor felforrt, a babot is hozzáadjuk. A levest megsózzuk és fűszerezzük borssal, babérlevéllel, chilivel.

Amikor félpuha a hús, hozzáadjuk a maradék zöldséget és készre főzzük. (Időközben ha szükséges a hiányzó vizet pótoljuk.)

Sarnyai Tünde receptje