Saláta
Praktikus
Vega
30 perc
Könnyű
2 fő
Tavasz ,
Megfizethető

Hozzávalók

1-2 alma
1 közepes cékla
1 tojás sárgája (a fehérje maradhat reggelire a rántottához, vagy hozzá lehet tenni a céklás brownie-hoz, nem árt neki)
2-3 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj
fél bio citrom leve
fél doboz házi tejföl
fél doboz házi joghurt
1 ek mustár
ízlés szerint porcukor vagy egyéb természetes édesítőszer
fél csomag medvehagyma
ízlés szerint só, bors

Elkészítés

Az almát kockázzuk fel, a céklát hámozzuk meg és reszeljük le, a káposztát szeljük le. A tojásból, mustárból, bio citromból, olajból és a fűszerekből készítsünk házi majonézt, lazítsuk fel a maradék tejföllel és joghurttal és keverjük össze a megmosott és felaprított medvehagymával.

Itt kóstolás következik, lehet korrigálni az ízeket ízlés szerint. Az egészet forgassuk össze az aprított almás-céklás-káposztás keverékkel, tegyük hűtőbe egy éjszakára. 2-3 napig simán fogyasztható, illik a hagyományos húsvéti ünnepi menühöz is, szintén kerülhet a család elé.

Gyuris Anett receptje