Desszert
Gyümölcsös
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Vega
80 perc
Könnyű
12 szelet
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

1 1/2 bögre liszt (1 bögre=2 dl)
1 bögre kristálycukor
1/2 bögre napraforgóolaj
1 bögre joghurt
1 bögre áfonya (de lehet eper, málna, meggy, ribizli)
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
2 tojás (0 vagy 1-es jelű)
1 ek keményítő
1 csipet

Elkészítés

Az áfonyát a keményítővel elkeverjük és félre tesszük. Ezután a többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, amihez végül az áfonyát is hozzáadjuk. Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük és 200 fokon kb. 1 óráig sütjük.

Sarnyai Tünde receptje