Desszert
Praktikus
Séf recept
2 óra
Könnyű
Egész évben
Megfizethető

Hozzávalók

2000 g liszt
1200 g vaj
600 g porcukor
60 g élesztő
6 db tojássárgája
20 g sütőpor
10 g
Töltelék
750 g darált dió
2920 g baracklekvár
70 g Bacardi fehér rum
165 g porcukor

Elkészítés

Meleg tejben az élesztőt egy pici cukorral simára eldolgozzuk, majd gyúródeszkán az összes tésztához szükséges anyaggal együtt összegyúrjuk úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk és egy jó fél órát konyharuhával letakarva pihentetjük. A pihentetés után a tésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk és belehelyezzük a tepsi aljába. A baracklekvárt a rummal elkeverjük, 1/3-át vékonyan, egyenletesen elkenjük rajta, az összekevert porcukrot és darált diót harmadoljuk és a baracklekváros részeken egyenletesen elszórjuk. A következő tésztát újból kinyújtjuk és a töltelékes részre helyezzük, majd újból baracklekvár és diós porcukor következik. Legvégül a negyedik tésztát nyújtjuk a tetejére és villával megszurkáljuk. 30 percig pihentetjük, majd 230 °C-os sütőben 50 percig sütjük. A kisült és teljesen kihűlt Gerbeaud-szeletet a tepsiből kivágjuk, átfordítjuk és a felső részét baracklekvárral vékonyan lekenjük. A csokoládét vízgőz felett kis vajjal megolvasztjuk, majd a sütemény tetejét egyenletesen bekenjük. Ha megkötött, kis szeletekre vágjuk.

 

Forrás: http://magyarkonyhaonline.hu/receptek/a-gerbeaud-cukraszda-zserboja