Miért csatlakoztál a Felelős Gasztrohős kezdeményezéshez?

Éltem egy évet Colorado államban 2010-ben és nagyon tetszett, hogy ott milyen trendi a termelői piacon való vásárlás, a bio kaja, és az éttermek milyen büszkén hirdetik, hogy kik a helyi beszállítóik. Arra gondoltunk a többiekkel, hogy itthon is el kellene indítani egy hasonló folyamatot – és lám!

Ha étel lennél, mi lennél?

Osztriga! Így legalább amíg élek, a vizet tisztítanám és akadályt építenék a viharhullámok ellen!

Mi volt a legfurcsább dolog, amit valaha ettél? Hol etted ezt?

Hákarl – egy izlandi “finomság” -, ami nem más, mint rohadt cápahús. A grönlandi cápa frissen mérgező, ezért az izlandiak beássák a földbe néhány hétre, és hagyják lebomlani a mérgező anyagokat.. Az eredmény egy erősen ammóniaszagú cucc, amit képtelenség öklendezés nélkül lenyelni – szörnyű íze van!!

Fontos még rólam tudni, hogy…

Nem sokszor főzöm kétszer ugyanazt – szeretem nem szó szerint venni a receptkönyveket, és főzés közben ezt-azt módosítani. Mi értelme van például 2 gerezd fokhagymát belerakni bármibe? Nálunk 5 gerezddel indul minden..

További önkénteseink

Szabó Brigi

Szupererő: titkos összetevők ismerője

Horvátth Saci

Szupererő: jogszabályok megértése és pénzügyek számon tartása

Horváth Boldizsár

Szupererő: fenntartható termesztés és biozöldség kóstolás

Kőfaragó Anna

Szupererő: A Felelős Gasztrohős új vizuális világának megteremtője

Szücs-Winkler Hédi

Szupererő: ovisok "zöldre" nevelése

Kőfaragó Zsuzsi

Szupererő: részletek pontos megfigyelése és a látottak megörökítése

Doró Viki

Szupererő: sajtós hálózatépítés

Galambos Kata

Szupererő: vega étel varázslás

Dencs Zsuzsa

Szupererő: Zöld éttermek bemutatása

Hegedűs Sára

Szupererő: Zölddé változtatom a kölköket

Gyuris Anett

Szupererő: Futok és főzök. Futok, hogy főzhessek!

Kondás Kata

Szupererő: lebomló csomagolóanyagok szakértése

Méhes Nóri

Szupererő: finomságok kotyvasztása