Logo

MIÉRT LEGYEN FENNTARTHATÓ VENDÉGLÁTÓHELYEM?

Elégedett vendégek, lelkes munkatársak, egészségesebb környezet

Megéri-e a 21. században a környezettudatos működésbe fektetni? Milyen előnyökkel és erőfeszítésekkel jár, ha vendéglátóhelyedet felelősen szeretnéd működtetni? A Fenntartható Vendéglátóhelyek száma világszerte - és Magyarországon is - egyre nő.Olvasd el a szektor példamutató vendéglátósainak véleményét és azt, hogy mit gondol minderről a sajtó! Téged is várunk a környezetbarát vendéglátóhelyek hálózatában!

KIS LÉPÉSEK, NAGY EREDMÉNYEK

A felelős működés egyszerűbb, mint gondolnád!

Beszerzéstől a vízhatékonyságig összegyűjtöttünk néhány kérdést, amelyek válaszd adhatnak rá, milyen irányba érdemes elindulnod, ha környezetbarát lépések bevezetésén gondolkodsz. Ha szeretnéd megtudni, melyek az “alacsonyan csüngő gyümölcsök”, amelyektől gyors megtérülésre számíthatsz, vedd fel velünk a kapcsolatot!

HOL TALÁLOK MEGFELELŐ TERMÉKEKET?

A környezetbarát is lehet pénztárcabarát

Azon dolgozunk, hogy felkutassuk a HORECA szektorban használatos, fenntarthatóan gyártott termékeket és szolgáltatásokat. Ezeket bátran használhatod éttermedben, kávézódban, bárodban, sőt, még spórolhatsz is, hiszen a Fenntartható Vendéglátóhely minősítés megszerzése után partnereinkről kedvezményekben részesülhetsz.

KIK ÉRTENEK EGYET MINDEZZEL?

Vállalatok, szervezetek, médiumok a Gasztrohősök mellett

Civil szervezetünk üzenetének terjesztését és céljaink elérését az alábbi cégek, újságírók, civil szervezetek is segítik. Büszkék vagyunk rá, hogy együtt dolgozhatunk velük, és köszönjük tanácsaikat, támogatásunkat!

HOGYAN SEGÍTENEK NEKEM A FELELŐS GASZTROHŐSÖK?

Szakértői tanácsok és tapasztalatcsere

A Felelős Gasztrohős csapatában számos terület - környezetvédelem, vendéglátóipar, táplálkozástudomány, mezőgazdaság, jog, marketing, PR - szakértői állnak készen, hogy tanácsot adjanak és megtalálják a választ a kérdéseidre. A Fenntartható Vendéglátóhely minősítés megszerzésével ráadásul egy segítőkész hálózat tagjává válsz, amelyen keresztül gyorsan juthatsz információkhoz a vendéglátóhely-üzemeltetés szinte bármely területével kapcsolatban.

FENNTARTHATÓ VENDÉGLÁTÓHELY MINŐSÍTÉS
Zöldülj, spórolj és faragj előnyt a felelős működésből!Szervezetünk a környezetbarát étkezést támogatja és promotálja, és ennek keretében Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel jutalmazza azokat a vendéglátóhelyeket és catering cégeket, akik - akár csak néhány apró lépéssel - szeretnék "zöldebbé" tenni működésüket. Partnereinknek segítünk előnyt kovácsolni erőfeszítéseikből médiamegjelenéseken keresztül, illetve optimalizálni a hulladékkezelést, az energia- és vízhatékonyságot, és az alapanyag beszerzés módját.

Tovább

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
Válaszok, tippek és jogi tanácsok a fenntartható működéshez

Környezetbarát csomagolás és szállítás

A műanyagból valóban kioldódhatnak káros anyagok?

Energia- és vízhatékonyság a vendéglátóhelyeken

Az energiatakarékosság tényleg sokba kerül?

Éttermi higiénia

Milyen negatív hatásai lehetnek a szintetikus tisztítószereknek?

Tovább

KÖRNYEZETBARÁT TERMÉKEK ÉS BESZÁLLÍTÓK
Ellenőrzött termékek, amelyekkel csökkentheted vendéglátóhelyed ökolábnyomát és költségeit

Felületfertőtlenítő szerek

Higén+99 Kft.

Hidegen sajtolt olajok

Grapoila (Virgen Oil Press Kft.)

Komposztálható csomagolóanyagok

Doremi.Today Kft.

Tovább

PARTNEREINK, TÁMOGATÓINK
Nélkülük nem lennénk itt. Köszönjük, hogy együtt dolgozhatunk!

Doremi.Today


EGT Norvég Alap


Föld Napja Alapítvány


Tovább