Logo

Miben segítenek neked a Felelős Gasztrohősök?

A vacsorádban több erő rejtőzik, mint gondolnád!

Küldetésünk a fenntartható és egészséges étkezés támogatása. Hisszük, hogy környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étkezéseinket, s ezáltal jót teszünk magunkkal és környezetünkkel is. Mindenki lehet hős, és falatonként képesek vagyunk megváltoztatni a világot! Mi azért vagyunk, hogy megmutassuk Neked, mennyire egyszerű odafigyelni arra, hogy mi kerül az asztalunkra. Segítünk, hogy ne akadj el, és választ kapj minden kérdésedre! Tudj meg rólunk többet és tarts velünk a környezetbarát gasztronómia kalandos és ízletes világába!

Miért érdemes zöldnek lenni

Mindenkinek jobb lehet!

Mert ami környezetbarát, az egészségesebb is! A helyi, szezonális alapanyagok, a legelőn nevelt állatok húsa és teje, a vegyszermaradékoktól mentes gyümölcsök nem csak a saját és szeretteid, de a Föld egészségére is jó hatással vannak. Ráadásul a “zöldséggel” sokszor kevesebbért lakhatsz jól! (T)Egyél jól egyszerűen, olcsón és vidáman!

Hogyan lehet zöld háztartásod?

A környezetbarát is lehet pénztárcabarát

Te sem szeretsz vegyszereket belélegezni, de ragaszkodsz a tisztasághoz? Utálod, ha ételt kell a kukába dobnod, de nem tudod, hol érdemes tárolni a zöldségeket? Szeretnél olyan halat választani a boltban, amelyiket nem fenyegeti a kihalás? A legjobb helyen jársz! Nem kell kompromisszumokat kötnöd: hasznos tippjeinkkel időt és energiát spórolhatsz magadnak, miközben az otthoni étkezésed is egyre zöldebb lesz. A környezetbarát és a spórolás szó szerintünk megfér egymás mellett. Ha betartasz pár aranyszabályt a vásárláskor, amelyekkel elkerülheted a marketing trükköket, tápláló és finom fogásokat varázsolhatsz az asztalodra, miközben még spórolhatsz is! Próbáld ki az alábbi tippjeinket legalább egy hétig, és pénztárcád (is) meg fogja hálálni!

Hol ehetsz zölden?

Nem csak otthon ehetsz fenntartható finomságokat!

Akkor sem szeretnéd feladni az étkezéssel kapcsolatos elveidet, amikor étteremben jársz? Szeretnéd tudni, hogy melyik hazai vendéglátóhelyek vásárolnak helyi termelőktől, mossák meg rendesen a citromot mielőtt a limonádéba teszik, és törekednek az ökolábnyomuk csökkentésére? Szerencsére egyre több étterem ismeri fel, amit Te is: igenis számít, hogy mit eszünk és milyen hatással vagyunk ezáltal a környezetünkre. Azon dolgozunk, hogy minél több éttermet motiváljunk, támogassunk és bátorítsunk a zöldülésre. Jó hírünk van: a Fenntartható Éttermek száma egyre nő!

Hogyan lehetsz te is hős?

Hősködj velünk, egyél jót!

Szeretnél hősként másoknak is segíteni? Csatlakozz önkéntesként csapatunkhoz! Szívesen találkoznál velünk személyesen is, hogy többet megtudhass? Gyere el eseményeinkre vagy csatlakozz kampányainkhoz és vegyél részt aktivitásainkban! Tetszik, amit csinálunk, de most nincs időd ránk? Támogasd munkánkat!

Gasztronómiai kalandok cégek és iskolák számára

Az igazán finom csapatépítés

Szakmai előadásaink és csapatépítő programjaink segítségével cége és iskolája is tehet a környezetbarát gasztronómia támogatásáért, miközben szórakoztató és hasznos életviteli tanácsokkal vértezi fel munkavállalóit és diákjait. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Kampányok, események
Híreink, kampányaink, eseményeink, melyekkel tehetsz magadért, családodért, a Földért

Máj.
12

Gasztro Randi: termelő-étterem találkozó

Termelők, beszállítók, környezetbarát HORECA termék forgalmazók és vendéglátósok találkozója

12

13

Már.
25

Gyertyafényes vacsora a Föld Óráján

Idén is számos Fenntartható Vendéglátóhelyen töltheted el romantikusan a Föld Óráját!

12

13

Már.
1

Felelős Gasztrohős önkéntes találkozó

Havi összejövetel a Gasztrohős önkénteseivel

12

13

Feb.
24

Műanyagmentes Jövő – Zöldülő Fesztiválok az I.Food Truck Rallyn

Hogyan csökkenthető a (műanyag) hulladék a rendezvényeken és vendéglátóhelyeken?

12

13

Nov.
14

Mutasd a tojásod!

Mit jelent a 3-as szám a tojáson és miért érdemes kerülni?

12

13

Nov.
5

Ha kedves az ételed..

Az egész úgy kezdődött, hogy bio tojást akartam venni...

12

13

További események

Fenntartható receptek
Egészséges és finom ételek, tippek maradékok felhasználására

Epres-rebarbarás dzsem

Májusi kötelező fogás!

12

13

Aszalt paradicsomos pesto

Pikáns, egészséges krém

12

13

Tavaszi kurkumás zöldségleves

Gyors tavaszi leves

12

13

Reteklevél leves

12

13

Hagymalekvár

Kiválóan használható szendvicsekhez, pástétomokhoz és sajttálakhoz.

12

13

Spárgafőzelék tükörtojással

Igazi tavaszi csemege

12

13

Zöld éttermek, helyek
Környezettudatos éttermek és boltok, ahol finomakat ehetsz és szuper programokon vehetsz részt

Yes, Chef!

Külföldi ízek, magyar szívvel!

12

13

KisHableány

Badacsony legjobb terasza

12

13

Oh My Green

Healthy Takeaway Bistro

12

13

Czakó Kert

piac-sütemény-kávé-bor

12

13

Café Smúz

AROMA & FRAGRANCE

12

13

Larus Étterem

“nyitottan az ízekre, nyitottan a világra”

12

13

Rólunk
Akik szupererejükkel naponta segítenek megváltani a világot!

Ha kiváncsi vagy, a képre kattintva megtudhatod, kit rejt a maszk.

Szika Betti

szuperereje: Cikkírás

Szabó Dóri

szuperereje:Kíváncsiság

Popik Olivér

szuperereje:Mesteri weboldalak fejlesztése

Méhes Nóri

szuperereje:Finomságok kotyvasztása

Járosi Robi

szuperereje: Problémamegoldás és Ötletcunami

Kőfaragó Zsuzsi

szuperereje: Részletek pontos megfigyelése és a látottak megörökítése

Kőfaragó Anna

szuperereje:A Felelős Gasztrohős új vizuális világának megteremtője

Kondás Kata

szuperereje:Lebomló csomagolóanyag szakértő

Horváth Boldizsár

szuperereje: Fenntartható termesztés és biozöldség kóstolás

Galambos Kata

szuperereje:Vega étel varázslás

Szücs-Winkler Robi

szuperereje:Időutazás

Varga Judit

szuperereje:Nagyot álmodás és mindent kézbentartás

Horvátth Saci

szuperereje:Jogszabályok megértése és pénzügyek számon tartása

Doró Viki

szuperereje:Sajtós hálózatépítés

Boóc Juci

szuperereje:Éttermek zöldítése

Szücs-Winkler Hédi

szuperereje:Ovisok "zöldre" nevelése