Szervező:

Felelős Gasztrohős, Zöldövezet Társulás

Időpont:

2016. 04. 16. szombat, 00:00 2016. 04. 16. szombat, 02:00

Belépő:

ingyenes

Címkék:

egyemmeg egyemmeg nap közétkeztetés menza menzareform zöldövezet

Kerekasztal beszélgetésünk keretén belül a menzareform bevezetésének előnyeiről, nehézségeiről, az új ételek élettani hatásairól fogunk beszélgetni. Milyen nehézséget okoz a közétkeztetőknek a jogszabályoknak megfelelően főzni, miért váltott ki a szülőkben ekkora ellenérzést, mi a diákok véleménye és hogyan tudjuk megszeretni az egészségesebb ételeket? Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ meghívott vendégeinkkel!

Résztvevők:

Sáfár Ferenc – VIMOSZ – Közösségi Étkeztető Szekció
Miháldy Kinga – MDOSZ/OGYÉI, dietetikus
Papp Andrea – Felelős Gasztrohős, táplálkozástudományi szakértő
Paulovits Mónika – Batthyány Általános Iskola és Sportiskola, étkeztetés vezető
Kardos-Horváth János – A Hahó együttes énekese, 3 gyermekes apuka
Menzagram – diákszervezet
Moderátor: dr. Elek Lenke, a MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztályának elnöke

AZ EGYEMMEG! CSALÁDI NAP további eseményei:
Az Egyemmeg! napon mindenki talál programot magának. Családi és gyerekprogramok, koncertek, bábelőadások, meseórák, veteményes kalandok, gasztroslam, fenntartható uzsonnakészítés várja az érdeklődőket ingyenesen, országszerte 22 helyszínen! Fellép Bognár Szilvi, Gubás Gabi és a Hahó Együttes.

Az Egyemmeg! napon választ kaphatunk az étkezés és a környezetvédelem kapcsolatával, a fenntartható háztartásszervezéssel, vagy a menzareformmal kapcsolatos kérdéseinkre, miközben az egész család együtt szórakozik.
Az érdeklődők megtudhatják, hogy hogyan lehet úgy beépíteni az egészséges táplálkozást a mindennapjainkba, hogy az a környezetünket is óvja. Az Egyemmeg! nap programjai gyakorlatban mutatják meg a fenntartható forrásból, helyi termelőktől származó, szezonális, és vegyszermentes élelmiszerek fogyasztásának előnyeit az egész család számára.

A gyerekek bepillantást nyerhetnek a szezonális uzsonnakészítés rejtelmeibe, koncerteken, meseórán, palántaültetésen vagy környezettudatos kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, a szülők pedig sokszínű programjaink keretében tájékozódhatnak az egészségtudatos, környezetkímélő és gazdaságos életmód mikéntjeiről.

További információ: www.egyemmegnap.hu