Fontosnak tartjuk, hogy mind a fiatalok, mind az idősebb korosztályok megtanulják és megértsék az összefüggést a tettük és annak környezeti hatásai között. Ennek egyik legmegfoghatóbb és legegyszerűbben érthető területe az étkezés, hiszen ezt tudjuk a legkönnyebben befolyásolni.

Oktatóprogramjaink, előadásaink keretében a résztvevők nemcsak egy életre szóló egészséges és fenntartható táplálkozási útmutatót kapnak, hanem megtanulják, hogy a folyamatokat egészében szemléljék. Felismerik, hogy a Föld erőforrásai végesek, felelősek lesznek tetteikért az étkezés és környezetvédelem területén, és reményeink szerint a teljes szemléletmódjuk megváltozik.

Gasztrohős Palánták

Ökotudatos foglalkozások ovisoknak

Programunk az óvodás korosztály fogékonyságát szeretné kihasználni. A Program célja, hogy az ovisok játékos formában találkozzanak olyan fontos fenntarthatósági témakörökkel, mint a tudatos vásárlás és étkezés, a hulladékszelektálás és –csökkentés, valamint a komposztálás.

A Felelős Gasztrohős csapata az érdeklődő óvodákban a középső- és nagycsoportos korosztály számára tart foglalkozásokat, amelyek során a gyerekek megtudhatják, hogy miért fontos, hogy honnan származik az étel, amelyet megeszünk, miért jó, ha kevés csomagolást viszünk haza és inkább piacon vesszük a gyümölcsöt a szupermarket helyett. A gyerkőcök megismerkedhetnek a hulladékszelektálással és a komposztálás folyamatával is. Rendszerint közös élmény a foglalkozás végén az ültetés.

Minden gyermek számára sokkal maradandóbb az a tudás, amelyet résztvevő cselekvés során sajátít el. Ezért a program kialakításakor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a foglalkozás párbeszéd és aktív játék alapú legyen.

A program bemutatkozója itt letölthető.

A programra az óvodák Hegedűs Sáránál jelentkezhetnek: sara@gasztrohos.hu
+36 70 940 5208

Előadások

Interakítv beszélgetések 60 percben, magyarul vagy angolul

Számít, hogy mit eszel!

Előadás az étkezés és a környezetvédelem kapcsolatáról, amelyben a felelős étkezés alapjairól, az élelmiszer-termelés kihívásairól és veszélyeiről beszélünk.

Így esztek ti!

Miért esszük azt, amit eszünk? Számít-e a tányérunk mérete? Valóban egészséges minden, amiről azt mondják? Bemutatunk néhány élelmiszeripari trükköt, amelyek felismerésével egészségesebb ételeket vehetünk le a polcról, emellett azt is elmondjuk, mit érdemes lecserélni a konyhában!

Céges vacsorák kicsit másképp

Hazai és külföldi jó gyakorlatokon keresztül mutatjuk be, hogyan ismerhetőek fel a valóban fenntarthatóan működő vendéglátóhelyek. Elmondjuk azt is, hogy mit válasszunk az étlapról, ha a pénzünkkel a fenntarthatóságra szeretnénk leadni a voksot, és ahol az étel nemcsak egészségünket szolgálja, de alkalomhoz is illő.

Reduce, Reuse, Recycle!

Nem lehet eleget hangsúlyozni és tanítani, tanulni: a kevesebb több! Ha már mindenképp felesleg, hulladék képződik, akkor is dönthetünk a környezetünk mellett. Hogyan és mit tudunk a konyhában újrahasznosítani? Szelektáljunk és figyeljük meg melyik típusú szemétből mennyi keletkezik, majd tudatosan próbáljuk meg ezeket csökkenteni.

Az előadást Kump Edina hulladékgazdálkodási szakértő, a hulladekmentes.hu szerkesztője tartja.

Rendezvényzöldítés

Konferenciákat, díjátadókat, megbeszéléseket tervezőknek, összejöveteleket szervezőknek

Környezetbarát rendezvények

A belső megbeszélések vagy a vállalat által támogatott rendezvények a résztvevők számára egyértelmű üzenettel szolgálnak arról, hogy a környezetvédelem valóban fontos-e a cég számára. Az ilyen eseményeken tudják leszűrni a vállalat külső és belső érintettjei, hogy a környezetvédelem valóban beépült-e a szervezet mindennapjaiba, vagy megmaradt egy jól kommunikálható marketingszlogennek.

Szakértői csapatunk segít végiggondolni a környezetbarát lehetőségeket a kávészünettől a vacsoráig, ezáltal segít megőrizni a szervezők hitelességét.